Een passpiegel kan tegenwoordig niet meer ontbreken in je slaapkamer of kledingkast. Het is ideaal om je outfit van top tot teen goed te kunnen bekijken voordat je de deur uit gaat. Doordat deze spiegels vaak lang en smal zijn kun je de gehele outfit in zijn geheel zien. De meeste mensen kiezen er dus ook voor om een passpiegel op te hangen in hun slaapkamer, inloopkast of kledingkast.

Verschillende soorten passpiegels

Passpiegels zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen voor een basic spiegel met bijvoorbeeld een zwarte- of witte lijst. Deze spiegels passen in ieder interieur thuis en hebben een rustgevende uitstraling. Wil je liever een spiegel die meteen opvalt in je interieur? Kies dan voor een spiegel met een opvallende lijst. Denk bijvoorbeeld aan opvallende kleuren zoals goud en zilver. Niet alleen de kleuren, maar ook de textuur van de lijst kan veel doen met de uitstraling van de spiegel. Een gladde lijst zal minder opvallend zijn dan een lijst met veel textuur. Heb je liever geen lijst om je passpiegel? Dit is ook mogelijk! Er bestaan tegenwoordig ook spiegels zonder lijst eromheen.

Hoe hang je een spiegel op?

De meeste spiegels kun je met een ophangsysteem bevestigen aan de muur. Met een ophangsysteem kan de spiegel meestal horizontaal of verticaal ophangen worden. Er bestaan ook plakspiegels. Deze spiegels worden met spiegellijm of spiegelkit aan de ondergrond bevestigd. Deze spiegellijm kan de spiegel niet aantasten, omdat het speciaal gemaakt is voor spiegels. Een groot voordeel van een plakspiegel is dat het op vrijwel iedere ondergrond bevestigd kan worden. Je hoeft de spiegel dan dus niet perse aan de muur te bevestigen, maar je kunt er ook voor kiezen om de spiegel op je kastdeur te hangen. Als je een plakspiegel aanschaft hoef je ook niet bang te zijn dat je muren beschadigen, omdat je niet in de muren hoeft te boren bij het bevestigen van de spiegel.