De palmboom is een echte zomerse plant. Deze plant groeit in landen die rondom de evenaar liggen. Zowel in subtropische gebieden als het middellandse zeegebied en Noord Afrika als in tropische gebieden komen palmbomen voor. De plant heeft behoefte aan warmte maar kan ook tegen vorst. Als je een palm boom wilt gaan kopen is het goed te weten welke plaats je de plant gaat geven. Bij hele lage temperaturen moet een palm boom namelijk worden afgedekt met vliesdoek. De palm boom kan zowel binnen als buiten erg mooi staan. Palmbomen kunnen enorm hoog worden. Een hoge palm kan het beste in de tuin staan in de open lucht en volle zon. Palmbladeren zijn waaiervormig en zorgen ook voor de benodigde schaduw in de achtertuin. Palmbomen zijn mooi te combineren met andere exotische planten zoals cactussen en citrusbomen.

Soorten palmbomen die je kunt kopen

Een palm boom is een elegante plant om naar te kijken. Ze doen denken aan een vakantie in een zonnig warm land en een azuurblauwe zee. Met de palm boom haalt u vakantie in huis. De Chinese Waaierpalm (Trachycarpus Fortunei) is een palm die goed in Nederland in de tuin kan worden geplant. De palm kan kan groot en breed worden. De kleinere variant wordt ongeveer 400cm hoog terwijl de hoge boom variant 8 meter hoog kan worden. De palm groeit in het mediterrane gebied. Ook de Canarische Dadelpalm (Phoenix Canariensis) is een zeer elegante palm. Deze palm groeit in de droge rotsachtige gebieden van de Canarische eilanden en schijnt bestendig te zijn tegen vuur. Vandaar de naam “Phoenix”. Het is een mooie brede palm met een dikke stam en brede bladeren. De Koolpalm (Dracaena indivisa) heeft net als de Yucca sprieten in plaats van waaiervormige bladeren. Deze kunnen voor leuke diversiteit zorgen door ze te combineren met andere palmbomen.

Verzorging van palmbomen

Palmbomen kunnen zowel in een pot als in een vruchtbare humusrijke tuingrond worden gezet. De palm moet voldoende ruimte hebben om te kunnen groeien. Volle zon of halfschaduw is het beste voor deze plant. In droge periodes is extra water door middel van besproeiing welkom. Het bemesten kan van het voorjaar tot augustus eens in de twee maanden gebeuren voor een optimale groei. Bij temperaturen vanaf -2 kunnen palmen het beste worden afgedekt.