hottub-kopen

Indien je een kunststof hottub koopt, heb je de mogelijkheid te kiezen tussen hoe je je kachel opwarmt, met hout, diesel, bio-brandstof of elektriciteit, maar ook of je de kachel intern of extern wilt plaatsen. Dit geeft verschillen qua hoeveelheid plaats in de hottub maar ook hoe snel het water in je hottub opwarmt.

Verschil qua plaats in de hottub

Bij een interne kachel, wordt de kachel geplaatst in de hottub zelf. Deze interne kachel komt altijd een paar centimeter uit het water zodat er nooit water in de kachel kan stromen en stook je de kachel aan via de bodem. Doordat de kachel in je hottub staat, verlies je veel plaats in de hottub zelf. De kachel wordt gescheiden door een houten wand zodat je de kachel zelf nooit kan aanraken en je jezelf dus niet kan verbranden. Indien je kiest voor een 2 persoons hottub, verlies je dus al snel veel plaats. Hierdoor kan het een betere keuze zijn om te kiezen voor een externe kachel zodat je geen plaats verliest binnen in de hottub zelf.

Verschil qua snelheid van opwarming in de hottub

Voor de interne kachel duurt het iets minder lang om op te warmen aangezien de kachel en het water direct contact hebben en zo minder transport en tijd nodig is om het water op te warmen. Bij de externe kachel kan het langer duren om het water op te warmen doordat dit verloopt via een aanvoerslang om het water in de kachel te krijgen en hierna wanneer het water warm is, een andere slang nodig is om het warme water in de hottub te krijgen. De aanvoer en afvoer van het water naar de externe kachel met dubbelzijdige wand, verloopt automatisch doordat warm water net zoals warme lucht automatisch stijgt naar het oppervlak en zo het warm water naar de hottub toestroomt. Automatisch trekt de kachel koud water aan doordat het warme water stijgt naar het oppervlak in het bad zelf en zo het koude water onderaan het bad zit en doorloopt naar de kachel via de aanvoerslang. Het mechanisme is duidelijk veel ingewikkelder maar er is geen nood aan een pomp en dus extra elektriciteitstoevoer zodat alles op natuurlijke wijze verloopt.