koudschuim matras

Ga je een nieuw matras kopen? Dan is het je ongetwijfeld opgevallen dat er tegenwoordig ontzettend veel soorten zijn om uit te kiezen. Met name het koudschuim matras is razend populair aan het worden. Benieuwd wat dit voor matras is en of het bij jou past? Dat ontdek je hier.

Wat is koudschuim?

Koudschuim is het hightech-schuim van dit moment dat, vooral voor matrassen, geweldige eigenschappen biedt. De open celstructuur die koudschuim van nature heeft zorgt dat het materiaal goed ventileert en goed vocht doorlaat. De open celstructuur zorgt er ook voor dat een koudschuim relatief koel blijft.

koudschuim matras

Geen last van je rug meer

Kuilvorming komt bij goede koudschuim matrassen nauwelijks voor. Wel kan er een afdruk van de slaper ontstaan maar dit heeft geen negatief effect op de ondersteuning of het comfort. Het materiaal biedt veel comfort en een zeer lange levensduur. Koudschuim matrassen zijn in de regel goede matrassen met hoogwaardige eigenschappen. Er zijn natuurlijk wel verschillen in kwaliteit dus zorg ervoor dat je bij de juiste winkel koopt. Doordat kuilvorming eigenlijk bijna niet voorkomt, is dit matras ook uitermate geschikt voor mensen met klachten. Het vormt zich naar je lichaam en ondersteunt dus precies op de plekken waar het nodig is. 

Andere opties

Een koudschuim matras heb je al voor een zeer redelijke prijs. wil je toch graag iets anders proberen? Traagschuim en pocketvering zijn ook zeer populair. Beide hebben veel voordelen en een aantal nadelen, maar het hangt allemaal af van hoe jij slaapt welk matras bij je past.