Beton staat erom bekend dat het stevig is en in vaak wordt gebruikt in de bouw. Beton kan ook goed worden gebruikt van het pimpen van je huis. Er zijn verschillende soorten beton en verschillende manieren om het effect van beton te krijgen. De uitstraling van de verschillende soorten beton kan op meerdere manieren worden gemaakt. Zo kun je kiezen uit verschillende beton cire kleuren of uit verschillende soorten betonlook verf. Voor een meer wolkachtig effect kun je tevens kalkverf kopen. Beton cire is een betonlook die veel mensen bekend voor zal komen, de Franse naam roept natuurlijk ook vragen op bij de oorsprong en de eigenschappen van dit product.

De eigenschappen van beton cire

Beton cire ziet er dan wel verfijnd uit, maar het is een hard en stevig soort beton die tegen veel bestand is. Temperatuurwisselingen zijn voor deze betonsoort geen probleem en de vorm is ook bestand tegen krassen en stoten. Het wordt veelal gebruikt voor de afwerking van vloeren en muren, maar kan tevens voor meubels gebruikt worden. De betonsoort ziet er natuurlijk uit en is simpel te verwerken in het interieur. Daarnaast is dit duurzame materiaal ook waterbestendig en bestendig tegen de vorming van schimmels en bacteriën. De hygiëne en duurzaamheid is in deze tijd ook een voordeel van beton cire, mogelijk daarom ook een van de redenen van de toenemende populariteit van de betonvorm.

De oorsprong van beton cire

Beton cire is oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, de Franse naam betekent in het Nederlands ‘gewreven beton’. Dit is dan ook de beschrijving van de aanbreng van dit type beton. Hoewel het in Frankrijk is ontstaan, is het inmiddels ook in andere landen, waaronder Nederland, een erg populaire betonvorm geworden. Het product wordt gemaakt uit een mengelmoes van beton of cement met hars. Naast Frankrijk wordt het trendy product tegenwoordig ook in veel andere landen, bijvoorbeeld Spanje, geproduceerd.