Pgo staat voor persoonlijk gezondheidsomgeving. Hiermee wordt bedoelt dat patiënten de gelegenheid krijgen om toegang te hebben op hun eigen gezondheidsgegevens. Patiënten kunnen hiermee zelf de geschiedenis van hun gezondheid bijhouden. Wat ook van pas komt is dat het ziekenhuis er goed voor moet zorgen, dat er de juiste gegevens in de persoonlijke gezondheidsdossier wordt ingevoerd. De gegevens die ze via het ziekenhuis invoeren vind je terug op de app of website.

Careffect heeft veel ervaring als het gaat over de persoonlijk gezondheidsomgeving. Ze bieden jouw ook nog eens advies hierover. Wil jij meer te weten komen over dit onderwerp? Dan kun je contact opnemen met Careffect.

Eigen ervaring

Zelf ga ik vaak naar het ziekenhuis. Ik heb namelijk veel afspraken met de arts vanwege mijn gezondheid. Zelf was ik erg benieuwd of mijn gezondheidsgegevens goed werd genoteerd. Bij mijn vorige ziekenhuis kwam het vaak voor dat zij mijn gegevens niet goed noteerde. Dit vond erg vervelend. Het ziekenhuis waar ik zit ligt in Arnhem. Daar maken zij gebruik van de Pgo (Persoonlijk gezondheidsomgeving). Ik was hier uiteraard heel erg blij mee. Zo kon ik namelijk mijn gezondheidsgeschiedenis in de gaten houden.