Natuurlijke cosmetica en huidverzorgingsproducten zijn eigenlijk beter voor je huid. Maar waarom?

Planten zijn de primaire bron van vitamines, mineralen en antioxidanten, die allemaal de ultieme manier zijn om je huid te hydrateren, beschermen en voeden.

Het elimineren van dierlijke producten uit je huidverzorging betekent het elimineren van veel van de problemen en additieven die ermee gepaard kunnen gaan, vooral als je een gevoelige huid hebt of andere specifieke problemen.

Het is dus de moeite waard om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je alleen natuurlijke, niet-giftige ingrediënten op je opperhuid gebruikt.

Wat zijn de voordelen van natuurlijke huidverzorging?

Een van de voordelen van natuurlijke gezichtsverzorging is dat het de huid veel minder irriteert, omdat het minder potentiële chemische irriterende stoffen bevat. Het is een ongelooflijke bron van antioxidanten en vitamines die een gezond uitziende huid bevorderen.

En laten we niet eens beginnen over hoeveel beter het is voor het milieu! Plantaardige huidverzorgingsingrediënten produceren niet de uitstoot van broeikasgassen die zo schadelijk zijn voor het milieu.

Hydrateer je huid om deze zacht te houden

Hydratatie speelt een belangrijke beschermende rol in de huidverzorging, door het natuurlijke vocht in te sluiten en ook vochtverlies te voorkomen. De huid neemt vocht op in de vorm van een emulsie van olie en water. Daarom is de enige manier om het probleem aan te pakken, dagelijks vochtinbrengende ,natuurlijke gezichtsverzorging aan te brengen om het vochtverlies aan te vullen. Een droge huid heeft ook dagelijkse voeding nodig met het aanbrengen van rijke crèmes, zodat de huid verzachtende middelen krijgt en vocht beter kan vasthouden.

Moisturizers zijn verkrijgbaar in zowel vloeibare als crèmevorm. Gebruik tijdens het droge seizoen, voor de normale tot droge huid, een romige vochtinbrengende crème en breng deze aan na reiniging en toning. Het moet ook onder make-up worden aangebracht. Een vloeibare moisturizer kan ’s nachts worden gebruikt, na het reinigen en voeden van de huid.