Tegenwoordig is de sportschool niet meer weg te denken uit het leven van de fitte Nederlander. Je hebt je vast wel eens afgevraagd als je aan het trainen bent, waar alle apparatuur vandaan komt. Een fitness apparatuur winkel kom je niet tegen in het straatbeeld.

Het leasen van apparatuur

Veel sportscholen kiezen ervoor hun fitness apparatuur te leasen. De aanschaf van de toestellen is vaak hoog en het huren kan helpen voor een ondernemer om zijn of haar ondernemen te kunnen starten. Je huurt in deze constructie nieuwe en/of tweedehands spullen. De bedragen starten al vanaf enkele honderden euro’s en zijn dus een relatief lage kostenpost versus het aanschaffen.

De voordelen

stel je voor, je hebt jaren gewerkt als personal trainer en je wil nu je eigen gym openen. Het salaris van een PT’er is niet dusdanig hoog dat je zo contant alle apparatuur kunt betalen die je nodig hebt. Het leasen van de apparatuur biedt hier uitkomst voor. de lasten zullen in eerste instantie veel lager zijn. Na een korte zoektocht op het internet vind je een scala aan verschillende maatschappijen die deze dienst leveren. Letterlijk alles wordt aangeboden, van cross-fit tot powerlifting en yoga. Voor ieder is er dus wat wils

De nadelen

Fitness apparatuur leasen kent ook zijn nadelen. bij een leaseconstructie ben je als sportschoolhouder niet de eigenaar. Je maakt dus kosten voor iets wat niet uiteindelijk niet tot je vermogen zal behoren. Het aanschaffen van de apparatuur is in eerste instantie een kostenpost, maar deze kan ook in termijnen betaald worden.

Leasen, de uitkomst voor jou

Als je dus een sportschool wilt beginnen lijkt leasen de oplossing voor jou. Via het internet is dit simpel te regelen en levering lijkt zelfs binnen enkele dagen gedaan te zijn. Conclusie, als je low budget bent en snel apparatuur moet leasen lijkt dit de oplossing voor jou.