Met je auto naar de sloop is geen pretje, wanneer je een auto hebt die total loss is verklaard en je er niet meer mee kunt gaan rijden. Of je hebt een auto die niet meer veilig kan rijden op de weg, is het misschien een hele goede optie om met je auto naar de sloop te gaan. Een autosloperij is op zoek naar een kapotte auto die nog beschikt over onderdelen in de auto. Wanneer een auto kapot is of niet meer kan rijden betekent het niet dat alle onderdelen die in de auto zitten ook kapot zijn. 

Gratis je auto laten ophalen

Met je auto naar de sloop is dan een goede optie: ze halen je auto helemaal gratis op zodat je daar geen moeite voor hoeft te doen, ze geven je ook nog eens het bedrag van wat de auto waard is. De waarde van de auto hangt af van de onderdelen die het nog doen die in de auto zitten. Wanneer je auto bij een sloperij terecht komt, wordt bijna de hele auto uit elkaar gehaald zodat er zo min mogelijk verloren gaat. Wanneer alle bruikbare onderdelen uit de auto zijn gehaald, heb je alleen nog maar metaal over. Gelukkig wordt het metaal dat nog over is ook hergebruikt. Dit wordt gesmolten zodat je er andere materialen van kunt maken.

Helpen aan een beter milieu

Sloopauto verkopen is een goede zaak, je helpt mee aan een beter milieu. Een autosloperij werkt zo dat het niet slecht is voor het milieu. Ze halen de vloeistoffen uit de auto, wat schadelijk kan zijn voor het milieu en stoppen het in een andere auto die het nog wel doet. Ook de banden die onder je auto lagen worden opnieuw gebruikt. Wanneer de banden in een goede staat verkeren worden ze alleen een beetje schoongemaakt zodat er geen vuil meer tussen zit, daarna worden de banden verkocht. Wanneer de banden in een niet zo goede staat verkeren, worden de banden verkocht aan een bedrijf dat rubber verwerkt. Ze maken er bijvoorbeeld korrels van die vervolgens op de kunstgrasvelden terecht komen om op te voetballen of om andere activiteiten op te doen.