Ik had al een poosje last van een stevige pijn aan de bal van mijn voet. Eerst had ik dit alleen als ik op hoge hakken een flinke tijd gestaan had, later kwam de pijn steeds vaker. Ik ben er mee naar de huisarts geweest, die vertelde dat ik waarschijnlijk Mortons neuralgie heb, wat betekent dat er een goedaardig gezwelletje, een neuroom, groeit tussen mijn derde en vierde teen. Dit gezwel drukt op mijn zenuwen en dit veroorzaakt een branderig gevoel en het gevoel alsof er iets in mijn schoen zit. De pijn is soms zo heftig dat ik mijn schoenen het liefst uitdoe.

Footlogics

een oplossing
Gelukkig vertelde mijn huisarts dat er wel mogelijkheden zijn deze pijn te verlichten. Hij kon een injectie met corticosteroïden geven, maar volgens hem zou het dragen van inlegzooltjes bij Mortons neuralgie meer effect hebben. Met een inlegzooltje zou mijn voet niet doorzakken, waardoor de gewichtsverdeling anders is en de pijnklachten naar alle waarschijnlijkheid flink zouden verminderen. Een prettige bijkomstigheid van inlegzooltjes is ook nog een betere lichaamshouding, wat mij in zijn algemeenheid ten goede komt. Zo gezegd zo gedaan. Ik heb inlegzooltjes aangeschaft, draag ze vrijwel continu en mijn pijnklachten, zijn al vrij snel helemaal verdwenen.