mooie-snowboard

Een snowboard kopen en er snel mee bergafwaarts gaan is de droom van iedereen als het om wintersport gaat. Helaas komt dit niet altijd uit, aangezien snowboarden vaak moeilijker is dan veel mensen denken. Daarom is het erg handig om je eerste skitechniek te leren in een Nederlandse skihal, waar het veel goedkoper is dan zelf wintersport te leren. Het scheelt je veel geld en als het om wintersport gaat kun je beter gebruik maken van je eigen ski vaardigheden, die je in Nederland hebt geleerd. Wat is snowboard techniek precies en hoe leer je die het snelst aan?

Houd je evenwicht en sta stevig

Het moeilijkste in elke wintersport is om geen snowboard bindingen te kopen, maar rechtop te blijven staan. Je hoeft dus alleen maar te vallen, maar in het begin doe je verder niets. Je moet dus je evenwicht vinden, beginnend met deze staande positie op het snowboard en beginnen te balanceren terwijl je je vastklampt aan de pannenkoeklift. Hiermee vind je snel je balans op het snowboard en kun je van een lichte helling naar beneden glijden. Hiermee voel je de snelheid en balans op een helling. Maar je kunt natuurlijk niet rechtdoor. Op een helling zijn er enkele bochten en stukken waar je moet remmen.

De kunst van het nemen van bochten en remmen

Nu moeten we misschien het moeilijkste deel van snowboarden leren. We zullen leren bochten, karbonades en zachte bochten uit te voeren. U moet hiervoor uw gewicht gebruiken. Op het snowboard kun je naar je buik of rug leunen. Je verandert van gewicht en je kunt autorijden. Skiën is in het begin oncomfortabel, maar na een paar bochten te hebben geoefend, beginnen de meeste mensen de sensatie al snel te voelen. Trap nu op de remmen, dit houdt in dat je al je gewicht naar één kant gooit en je voet naar de andere kant zwaait als het bergafwaarts gaat. Dit klinkt misschien vreemd, maar als je veel oefent, is het meteen een succes. Zorg dat je een snowboard helm draagt tijdens het oefenen!